Joves opinant de futbol i rugbi.

Podrien semblar conceptes incompatibles: joves i opinió formada amb criteri. A partir d'una simple activitat d'aula he tingut una agradable sorpresa.
Els joves al contrari del que molts pensen ( a vegades jo mateix ) tenen opinió, poden fer i a vegades fan: judicis que altres, a priori molt més preparats i implicats en determinat tema, no fan.

El marc en que es va desenvolupar l'activitat és el pla: llegim a l'aula, al que ja he fet referència en alguna ocasió.
http://pepefalcanar.blogspot.com.es/2016/01/trasnsversalitat-interdisciplinarietat.html

La temàtica al estar desenvolupant el rugbi com a contingut va ser aquest simple article:
http://mundod.lavoz.com.ar/listas/10-cosas-que-el-futbol-puede-aprender-del-rugby#!?item=10

I la casualitat va voler que el mateix dia fos noticia l'aplicació del VAR a un partit de futbol internacional.


La suposada frivolitat i immaduresa d'uns adolescents podria dur-nos a pensar que per a ells seria important destacar d'entre els 10 aspectes, els menys transcendents o els que es poden interpretar com a més simbòlics: el 3r temps o el valor dels resultats.
Sorpresa !!! Al demanar-los que després de fer la lectura reorganitzessin els 10 aspectes per ordre d'importància el resultat ha estat sorprenent. I deixa en molt mal lloc als dirigents del futbol actual. Incapaços de fer una anàlisi i  de prendre mesures més enllà dels gestos i les suposades bones intencions.
Les dues primeres opcions majoritàries per a uns joves de 15 i 16 anys son: respecte als arbitres i respecte al rival. Senyal inequívoca que son els aspectes sobre els que cal incidir en el futbol actual.
Pel que fa al tercer aspecte a considerar hi ha més divisió d'opinions amb un quàdruple empat entre:
passió per la samarreta, no als escàndols, violència de les aficions i valor del fet lúdic. A aquesta tria no apareix la mesura estrella de UEFA i FIFA fins als llocs 7è o 8è  de les prioritats.

Aquesta elecció i priorització és tota una lliçó, sobretot per als qui dirigeixen el futbol que de forma clarament desenfocada ( com han demostrat aquests joves ) creuen que amb l'anomenat VAR, solucionaran tots el mals del futbol actual, il·lusos !!! o interessats ?

GRÀCIES NOIS I NOIES, NO CREC QUE SE'N ASSABENTIN PERÒ US HAURIEN FER CAS, AMB EL VOSTRE DIAGNÒSTIC LES COSES MILLORARIEN SEGUR.

Etiquetes de comentaris: , ,