Filosofia i esport no són incompatibles, no tot és superficialitat a l’esport.Des de Cappa ( al pròleg ) a Lara ( a l’epíleg ), passant fins i tot per referències al papa Francesc. El text repassa l’esport amb profunditat, valentia i amb l’afegitó d’incloure referències a l’actualitat.


 
Una actualitat, que se'ns mostra: interessada, hipòcrita i discriminatòria i que fruit de l’extens repàs  que s’hi fa queden no sols al descobert sinó que, i aquest un valor afegit, s’apunten solucions, difícils però solucions.
De què parla el llibre: 

          “ Los niños de hoy – como mi hijo y mi hija – a los 8 o 10 años estan repitiendo el mismo         esquema de entrenamiento que yo tuve 40 años atras, cuando tenia 14 años de edad. 
En este sentido se ha producido una contaminación de la prácticas – y por ende de los valores – del deporte de alta competición que en ámbitos recreativos no deberia existir. “

           “ La argumentación moral huelga. Después, si los padres no toman su responsabilidad y si de hecho, como no has cargado las tintas con este argumento moral, pesado, si los padres no te hacen caso (...) “

            “ Una conocida marca de ropa deportiva lanzo una campaña con el eslogan: Imposible is nothing !.  La idea que subyace en las promociones es la de superar las adversidades para alcanzar el éxito. La práctica deportiva, en cualquiera de sus variantes y calidades, está guiada por un espiritu de superación, pero nuevamente es el precio a pagar el que marca los límites de hasta donde se quiere llegar. Pero también deberia estar presente lo que puede suponer ese objetivo 

Si teniu vincles amb l’esport no us ho podeu perdre, si hi teniu relació professional és de lectura obligada i en darrer terme si el llegiu per curiositat no us deixarà indiferents.

Soc poc sospitós de ser més papista que el papa, en el sentit religiós.  Però m’ha cridat poderosament l’atenció aquest exemple que el te com a protagonista.

 

TOT EN 219 PÀGINES. NO HI CABEN MÉS ARGUMENTS. NO PUC AFEGIR RES AL QUE S’HI DIU DEL PRÒLEG A L’EPILEG, MÉS ENLLÀ QUE S’HI CONFIRMEN MOLTES OPINIONS JA EXPRESSADES.
MÉS QUE INTERESSANT. IMPRESCINDIBLE !!!

Etiquetes de comentaris: , , , , , ,