Mala educació i esport.

Segurament aquesta setmana no ha estat especial en relació a esdeveniments esportius ( o si ? ). N'hi ha hagut de tots colors, aquesta setmana han sigut uns i la que ve en seran uns altres i així es van succeint: qui dia passa any empeny.

En el futbol, sobretot, és una constant que sigui noticia la mala educació i la manca d'esportivitat. És preocupant, no sols que això passi sinó que sigui més noticiable que qualsevol aspecte relacionat amb la competició. Aquest comportament i aquest posicionament no és gratuït, te conseqüències:

Aquesta és la pitjor de les conseqüències.

 En alguna ocasió ja hi havia fet referència, al blog, del paper i la responsabilitat dels mitjans de comunicació. M'ho ha recordat un interessant article que, per tancar la setmana,  ha publicat El País i que dona la nota discordant a tant de sensacionalisme i a tanta polèmica.

MODALES DE FUTBOLISTA.
 Juan Tallón fa referència a l'escrit al mundial de rugbi, que casualment s'ha acabat aquesta setmana i que és un gran contrapunt en el nostre context esportiu. Aprofundint en el text he trobat dues referències interessants per corroborar i per refermar les afirmacions de Tallón.

MODALS A L'ESPORT, MÈXIC.

Crec que no és casual que torni a aparèixer el soccer en aquest cas. No estem sols !

10 COSAS QUE DEBERIA APRENDER EL FUTBOL DEL RUGBY.
Algunes en la línia que apunta Tallón a la seva reflexió i altres més enllà del tema que tractem ara.

Ni anecdòtic, ni protocol·lari. Generalitzat, genuí i autèntic.
Tot i que ha estat una setmana més, algunes coses especials han succeït: I totes molt contrastades:
  1. No serà recordada per la victòria dels All Blacks a pesar del que s'ha dit. Sinó per la futbolització de Valentino Rossi, tant en la prèvia, com en l'acció a la cursa i encara més pel que hi ha hagut post-cursa. 
  2. No seran recordades les paraules de respecte de Carla Suarez a les seves rivals després de la pallissa a la final del masters femení de tennis, o el reconeixement a pesar de la victoria aplastant de les rivals a Garbiñe Muguruza. Serà més recordada, pot ser ? per ser la darrera setmana de Mourinho al Chelsea i el llarg reguitzell de mals modals com a arma "esportiva" del portuguès.
Exemple palmari de mals modals: impunes, reiterats, amplificats i per tant reforçats.
Haurà estat una setmana especial si a algú, a més de Juan Tallón i a mi, les coses que han passat li han fet encendre el llum d'alarma i hi ha un canvi radical, de dalt a baix ( de tots els implicats, que en són molts). Com que no crec que això es doni.
A veure què haurà de passar perquè algú reaccioni ? El problema pot ser que pel camí preguem mal ( recordeu la primera imatge).

Etiquetes de comentaris: , , , , ,