Festa o guerra ?

Que un partit de futbol arreu d’Europa és un espectacle al mateix nivell que ho és als EE.UU un partit de la NBA, està fora de dubte. I que, més enllà de qüestions tècniques o estètiques són diferents és obvi.


Aquest article que enllaço tracta de com de radicals són aquestes diferències. I el que és més impactant, relativitza alguns dels aspectes a priori negatius d’un model i positius de l’altre.

MISA SALVAJE

És actualitat, aquí, el fet de regular els comportaments dels afeccionats als estadis, no em refereixo a la violència que no te cap justificació i s’ha d’eliminar a qualsevol preu, però si en relació a càntics, insults o altres ... No ens estarem passant ?

Expressions racistes estan al punt de mira actualment, be segurament ( exagerat pot ser ? ). Però, i les expressions o manifestacions masclistes ? No sols al bàsquet com s’explica al text, també al ciclisme, motociclisme o automobilisme ...


S’associa l’esport a salut ( tot i que hi ha matisos) i és com a mínim poc coherent convertir un esdeveniment esportiu en una bacanal del colesterol.

I així alguns altres aspectes, culturals en podríem dir ? No se si hi ha conclusió, el que si hi ha segur és reflexió:
POT SER CALDRIA REGULAR / RAONAR, NO DE FORMA CONTRACULTURAL I SI EN CANVI A FAVOR DE LA IDIOSINCRASIA DE CADA LLOC.
Aquest exemple, esportiu, és aplicable a molts altres aspectes de la nostra societat ( educació, horaris laborals, oci, etc.) 

Etiquetes de comentaris: , ,