El costat fosc de la FORÇA.

Costat fosc per desconegut, no per altra raó.

Quan un es dedica a la docència te éxits i fracassos. El que comparteixo són lógicament  èxits. Una fotografia que dona peu a molts comentaris i un video, especialment, tots dos relacionats amb el tema força.
Més enllà de la broma, la imatge permet algunes explicacions útils.
Que alumnes de 4rt d'ESO (adolescents) valorin positivament, participin, escoltin, i estiguin atents tota l'estona a una sessió d'EF a l'aula és poc habitual. I més tractant un tema, no per entretenir-los, ni especialment distret, sinó tot el contrari, relacionat amb la feina feta i amb contingut dens. Em fa pensar que l'eina val la pena.

El tema: la força. El marc: sessions de millora de la condició física acabades i feta l'avaluació pràctica. Objectiu: comprendre la importància i el funcionament de la QF força. 
Resultat: èxit total.

Gràcies a quí ? De nou al què, quí com ? (QQC) i no és la primera vegada. Serveixi aquesta entrada d'agraiment.
Vull aprofitar per constatar que pot existir una TV pedagògica, formadora, atractiva ( fins tot per als adolescents, públic difícil) allunyada de la caixa tonta o la teleescombreria.

QQC, Força o resistència.

Hipotrofia, isomètric, concèntric, exèntric, palanques, sartori, biceps femoral, actina, miosina, miofibril·la, tipus de fibres Aquestes són les coses del costat fosc ( desconegudes de la força).

TOTHOM A QUÍ  PER AFICIÓ, O PER PROFESSIÓ, LI INTERESI EL TEMA DE LA FORÇA.                                                                                                                                                                          NO S'HO POT PERDRE.

Etiquetes de comentaris: , ,