“Sortiu i disfruteu”



Ho va dir va dir cruyff el 20 de maig del 92. 

 

Em ve de gust relacionar l’expressió amb el tema del joc. Ja que tractant-se de xiquets i joves la frase sembla que s’escau. Sobretot per la part dels nens i nenes, dels que no cal esperar altra cosa que voluntat de jugar.
El que va motivar la frase, crec ?,  és molt més profund que el simple fet de fer gaudir a uns jugadors d’un esdeveniment especial. Més enllà de l’anècdota, i de la fortuna que ha fet la frase, hi ha una intenció clara i una voluntat de fons. Que és analitzable.
De la mateixa manera que és molt més que el simple entreteniment, el que es busca amb qualsevol proposta de joc en l’àmbit educatiu. 
La voluntat de fons de qui va pronunciar la frase crec que no era altra que eliminar la tensió del moment i fer aflorar tot el treball d’una temporada ( o fins i tot de més temps) i tota la preparació prèvia. En definitiva una forma, si més no original, de culminar una llarga trajectòria, que portava implícita una gran carrega emocional que es pretenia rebaixar en aquell precís moment.
Potser no és equiparable la transcendència del moment, si ho és però el fet global ( l’educació dels infants, no és poca cosa ). I ho és també per la seva preparació, anàlisi i planificació prèvia. Per tant i si és el cas ( i ho ha de ser ! ) que el director/gestor del joc ho disfruti, i ho disfrutarà més encara  a partir de la intenció, el coneixement, la anàlisi, la intervenció i la voluntat de dotar al joc de valor educatiu. Ja que a més del moment, gaudirà de la feina global ben feta. 




La frase, i la seva interpretació, justifica l’estudi profund i complex del que representa el joc com a eina, més enllà de la seva superficialitat aparent. 

Per tant i amb aquestes premisses “sortiu i disfruteu” és una excel·lent consigna per a tots.



Etiquetes de comentaris: , ,