dimecres, 10 de febrer de 2016

Canvi de referents, canvi d’actituds ?És motiu freqüent de comentari entre els docents que l’educació s’ha polaritzat, en el sentit que a les aules hi ha una distància cada vegada més gran entre els bons alumnes ( que acostumen a ser molt bons, millors crec que en altres èpoques ) i els que per diverses raons, no sempre de capacitat, no se’n surten ( que són actualment molts més que en altres èpoques). 

Aquest fenomen provoca una minva molt important del terme mig,  que en alguns grups desapareix totalment ( la classe mitjana dels estudiants se’n podria dir, ja que la societat pateix un fenomen similar, diuen ? ). 

Fa un parell d’anys i amb la intenció de provocar reflexió,  estímul a l’estudi i  dedicació a les activitats acadèmiques de l’EF, es va elaborar al meu centre un pòster, amb cites inspiradores. Sèneca, Aristòtil, V Hugo ... n’eren els protagonistes entre altres. Es pot trobar a la columna dreta del blog.


És una consigna recurrent que cal adaptar-se a l’alumnat, a les noves circumstàncies, que hem d’evolucionar ...
Pensant en una part molt important de l’alumnat a qui els referents esmentats no els han estimulat, he trobat ( casualment i gràcies a un programa de televisió, que ja és un símptoma ! ) un referent i una consigna a l’alçada de la situació. 
  

NO SE SI SERÀ BAIXAR MASSA EL LLISTÓ, PERÒ UN CANVI D'ACTITUD D'AQUEST ESTIL JA SERIA BENVINGUT PER MOLTS.