DIT I FET !!!

El tema ve de lluny, desembre de l'any passat és la data d'una reflexió que ha tingut els seus fruits:

Noies, us apunteu ?
Aquest és l'enllaç d'una entrada on s'analitzaven els condicionants de la baixa participació entre
la població escolar femenina en les propostes d'esport escolar (PCEE). Amb les bases d'aquesta reflexió s'ha iniciat el curs 15-16 i s'ha emprés una acció.



Usant aquest inspirador logo d'una campanya similar. S'han convocat 130 noies, tota la població femenina de l'ESO ( en horari escolar), per oferir-los una pràctica intensiva ( 3 hores) i puntual d'activitats esportives.

Com que hem comprovat que Mahoma no va a la muntanya. La muntanya ha anat a Mahoma.





Soc poc o gens partidari de les accions puntuals ( dia mundial de.... el que sigui), però en aquesta ocasió i en aquest tema calia una acció contundent, fins i tot polèmica: discriminatòria l'han considerat alguns nois. Segons com es miri és cert. Jo l'he justificat com un pla de xoc o com a discriminació positiva.

La valoració de l'acció és positiva per diverses raons:
  1. La polèmica ha ajudat a la seva difusió i a una gran participació ( en la que ha influït ubicar-la en horari escolar)
  2. En el disseny de la jornada s'ha tingut en compte el component social de les activitats (físiques entre altres) en noies d'aquestes edats. 
  3. S'han inclòs aspectes com ara la recreació i activitats enfocades cap a la salut.
  4. I la més important, s'ha incorporat a les activitats una oferta a mig i llarg termini per tal que l'acció puntual pugui tenir continuïtat.
És aquest darrer aspecte el que queda pendent de valorar. L'acollida ha estat bona, ara falta veure en que es concreta, la participació regular de noies pujarà ?

Si teniu curiositat per conèixer els detalls de la jornada aquí teniu l'enllaç de la web del centre on hi ha informació detallada.
Noticia de la jornada en imatges.

NO SE COM ANIRÀ, ARA BE NO HI HA RES PITJOR QUE LA INACCIÓ,SENSE FER RES JA SABEM COM ANAVA, PER TANT AMB ÈXIT O NO: DIT I FET !

No és la primera vegada ni serà la darrera que ho dic i ho defenso, segur.
I si en lloc de campanyes, programes, accions de promoció, diners invertits i esforços altruistes. Es potenciés l'eina que ja existeix, que és universal ( abraça a tota la població sense distinció) i que te qualitat, garanties i els objectius de tantes accions paral·leles. M'estic referint clar a l'educació física.



Etiquetes de comentaris: , , ,