L'Educació Física espectacle.

“A l’esport, amb o sense acrobàcia, sempre hi ha competició, en canvi l'acrobàcia pura és sols exhibició ( espectacle ) no competició. “

Aquesta és una explicació feta a classe, que no és refereix a l’EF. A pesar d’això, li és fàcilment aplicable, quan és mostra alló que ha estat motiu de treball a classe en públic,  amb una estètica i un nivel d’execució  que ho poden convertir en un espectacle ( digne de veure).


De la mateixa manera que l’esport, a un o altre nivel, sempre està definit per la competició ( i el que comporta de positiu i de negatiu). El que defineix a l’EF ( encara que es converteixi en espectacle) és el seu component educatiu. Aquest és més enllà del valor estètic, la dificultat o l’atractiu, el veritable mèrit i profit de realizar activitats com aquestes.

 Alumnes de 3r d'ESO; Acrosport 






Alumnes de 4rt d'ESO: muntatge rítmic.






Un grup d’alumnes després de treballar a l’aula el ritme o l’acrosport, que de forma voluntària estiguin disposats a millorar els seus exercicis, repetir-los moltes vegades, practicar individualment i en grup,  per mostrar la seva feina a més de tres centenars de companys de centre.
És una possibilitat de gran valor educatiu, més enllà del resultat final ( com a vegades s’acostuma a dir de l’esport “ el resultat competitiu no ho és tot”).

Resultat que, a pesar de no ser important, en aquest cas ha estat més que bo ( com podeu comprovar).

Compromís, treball en equip, generositat, responsabilitat, constància, superació de pors (l’escènica per exemple o a les pròpies possibilitats). Són  aspectes molt necessaris, que l’EF tracta normalment, però que l’EF convertida en espectacle aporta de forma extraordinària.

Afortunadament cada Nadal és possible de fa molts anys dur a terme experiències com aquesta ( que ara ha vingut bé de comentar). Són molts els alumnes que han volgut viure aquesta experiència al llarg del temps i que més enllà d'unes dècimes a la nota, no sé si poden imaginar el que els ha pogut aportar.
Si no teniu la sort de comptar amb un marc així s’hauria de buscar o crear, val la pena !

Finalment, gràcies a tots els que any rera any han fet passar una bona estona a tants companys i al mateix temps dir-los que: els grans beneficiats han estat ells.

(*) Si no us conformeu amb les imatges a aquest enllaç de centre s’ho troben les actuacions completes.
institutsolderiu.cat

Etiquetes de comentaris: ,